91. - 93. den (Food Festival)

17. května 2018 v 12:10 |  Den za dnem
Rozhodly jsme se zúčastnit tří denního Food Festivalu na NCCU, na kterém různé země představují svou kuchyni. My jsme si na každý den přichystaly jiné jídlo (abychom nevařily pořád to samé dokola). Nakoupit jsme šly den předem do amerického Marka = Costca (taky musíte ukázat členskou kartu u vchodu a jsou tam mega balení všeho). Na první den jsme připravily guláš s houskou, a k tomu jsme upekly bábovku s čokoládou jako zákusek. Druhý den jsme uvařily zelňačku opět s houskou a bábovkou. A na poslední třetí den jsme den dopředu napekly sekanou a ráno jsme už jen uvařily brambory. Na stánku jsme pak k sekané a bramborám přidávaly kysané zelí, které nám zbylo z minulého dne (na zelňačku se spotřebovala půlka z dvoukilové plechovky z Coctca). A protože brambor bylo o něco méně než sekané, tak jsme ji ještě vrazily do zbylých housek a nazvaly to burgrem. Něco málo jsme si z tama s Luckou odnesly (každá asi českou tisícovku), ale hlavně jsme si připomenuly českou chuť. :P

* na Taiwanu je panenka jedním z nejlevnějších druhů vepřového masa (takže gulášek byl z cca dvoukilové panenky) :D
** UV záření tu bývá extrémní, což jsme zjistily hned první den, kdy jsme byly spálené i přes plachtu stánku :(

Jako dekoraci jsme zvolily dřevěné napichovátka s namalovanou vlajkou a nápisem Česka :)



Příprava bábovky




Český gulášek...pěkně pálivý (bo sladká paprika došla a tak jsme se snažily nachytat červenou barvu chilli kořením) :D


Odpočinková zastávka na cestě k českému stánku s horkým gulášem







Dalším jídlem na stánku byl vepřový plátek ve smetanovo-houbové omáčce s rýží a ořechový štrůdl od Aleny


A lívance na český styl od Terezy



Na večeři jsme si upekly válečky z mletého masa připraveného na další den (zkouška dochucenosti)


Den druhý → zelňačka a bábovka :) polívka u místních moc úspěch neměla...protože kyselou chuť tady pravděpodobně moc neznají, ale nám všem na stánku chutnala (a vůbec nám nevadilo ji dojídat na večeři)



Třetí den a úžasná sekaná v housce nebo s bramborem a kysaným zelím





 


Komentáře

1 Hipís Hipís | Web | 19. května 2018 v 0:07 | Reagovat

dostala jsem z toho chuť na tu sekanou

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Galerie obrázků<----------------------Kam dál?---------------------->
Všechny články
Eliška Bahrová